Pro efektivní využití tahu je důležité umístění digestoře nad varnou deskou nebo nad sporákem. Odsávač par je vybaven účinným protitukovým filtrem, který zachytí tukové a mechanické částice a zabrání tomu, aby se ventilátor a odtahové potrubí zanášely (HANÁK). Při výběru digestoře je rozhodující velikost kuchyně, umístění sporáku  a způsob odvětrání (MIELE). Správný odsávač par by měl vyměnit vzduch v kuchyni nejméně šestkrát za hodinu a mít alespoň tři stupně výkonu (GORENJE). Rozhodujeme-li se o způsobu odvětrání, musíme zvážit stavebně konstrukční možnosti domu. Nejúčinnějším způsobem likvidace par a pachů je odtah (GORENJE). Digestoř je však třeba doplnit o aktivní uhlíkový filtr, který absorbuje pachové složky, páry a částečně i kouř (WHIRLPOOL). U dražších modelů digestoří lze pomocí senzorového čidla (například ASC - Advanced Sensor Control) detekovat všechny druhy výparů, zápachů i kouře a plynů vznikajících při vaření. Atraktivní nástěnné nebo ostrovní dekorační odsávače par zvýrazňují varnou zónu jako střed kuchyně. Digestoře mívají zabudované osvětlení  pro lepší nasvícení pracovního prostoru. Při senzorovém signálu se digestoř nastaví na první rychlostní stupeň.